WINNING MOVES

LICHAAMSTAAL VOOR VERTEGENWOORDIGERS

VERTEGENWOORDIGERS

 

Waarom is lichaamstaal zo belangrijk in sales?

Lichaamstaal is een krachtig instrument dat verder gaat dan woorden alleen.  Het beïnvloedt hoe anderen jou zien en hoe ze reageren op jouw boodschap.   Welke

Waar kan lichaamstaal een verschil in maken? 

 1. Eerste Indrukken:  Lichaamstaal speelt een grote rol bij het overbrengen van zelfvertrouwen, enthousiasme en betrouwbaarheid, wat kan bijdragen aan het succes van een eerste ontmoeting.

 2. Verbinding en Relatieopbouw: Lichaamstaal kan de mate van verbinding en vertrouwen beïnvloeden, wat op zijn beurt de kwaliteit van de zakelijke relatie kan verbeteren.

 3. Onderhandelingsvaardigheden: Tijdens onderhandelingen is het vermogen om de lichaamstaal van anderen te begrijpen en bewust te gebruiken van groot belang. 

 4. Non-Verbale communicatie in verkoopgesprekken: In verkoopgesprekken is lichaamstaal een aanvulling op verbale communicatie. Het kan helpen bij het interpreteren van de reacties van potentiële klanten en het aanpassen van de benadering om de verkoopkansen te vergroten.

 5. Presentatievaardigheden: Bij het geven van presentaties is effectieve lichaamstaal van cruciaal belang om het publiek te boeien, overtuigen en inspireren. Het kan de geloofwaardigheid van de spreker vergroten en de impact van de boodschap versterken.

 6. Internationale Communicatie: Voor commerciële professionals die internationaal actief zijn, is het begrijpen van culturele verschillen in lichaamstaal van groot belang. Wat als positief wordt beschouwd in de ene cultuur, kan anders worden geïnterpreteerd in een andere.

 7. Klantrelaties en Klantenservice: In klantrelaties en klantenservice kan lichaamstaal bijdragen aan een positieve klantervaring. Het tonen van empathie, begrip en toewijding via lichaamstaal kan de klanttevredenheid vergroten.

 

 

Open training:

Datum:  7/05/2024

Plaats
Borsbeeksebrug 32  (Syntra gebouw)
2600 Antwerpen (Berchem)

Aan het station Berchem: gemakkelijk te bereiken met de trein

Prijs per deelnemer: 795€ (exl. btw)

In company trainingen: Op aanvraag

 

Om de kwaliteit van de training te kunnen garanderen zetten we een maximum van 16 deelnemers per trainingsdag. 

INSCHRIJVINGEN  

Ontdek hoe lichaamstaal jouw verkoopgesprekken naar een hoger niveau tilt!

 

Als vertegenwoordiger sta je vaak voor uitdagende situaties waarin snelle en effectieve communicatie cruciaal is.   Deze dagtraining is speciaal ontworpen om jouw lichaamstaal te optimaliseren en je verkoopvaardigheden te versterken.  We richten ons op situaties waarin je snel maar langdurig contact moet maken

 


Deze dagtraining richt zich op de specifieke communicatie uitdagingen van vertegenwoordigers  zoals; duidelijk en overtuigend communiceren; snel aankoopsignalen detecteren, omgaan met afwijzing, belangrijkste boodschap sterk kunnne neerzetten.  

 

WAT LEER JE TIJDENS DEZE DAGTRAINING

 1. Bewustwording: Ontdek je eigen lichaamssignalen; leer wat ze betekenen en hoe je ze kunt optimaliseren.
 2. Vertrouwen winnen: Ontdek hoe je met je lichaamstaal, houding en attitude snel vertrouwen opbouwt bij klanten. 
 3. Het magische LEO-model: Leer hoe je met het LEO-model (Lichaamstaal, Emotie, Overtuiging) succesvol adviserend kunt verkopen. Dit model helpt je om de behoeften van de klant te begrijpen en op een empathische manier te reageren.
 4. Make it stick :  Ontdek  je stemgebruik, intonatie en spreektempo en pas deze aan zodat je boodschap goed blijft hangen.
 5. Observeren: Leer de signalen van anderen te lezen en hier snel op te anticiperen.
 6. Online gesprekken: Leer hoe je lichaamstaal effectief kunt inzetten, tijdens online gesprekken.  

 

 

BELANGRIJKE INFO

Deze training is een interactieve ervaring waarin je niet alleen jezelf opneemt en analyseert, maar ook anderen observeert. Je leert door te doen en ontdekt de kracht van lichaamstaal in de praktijk

 

 • Om de veiligheid en privacy te garanderen ga je jezelf opnemen met je eigen telefoon, laptop, computer of andere device van je keuze. Zorg er dus voor dat je voldoende geheugen hebt en batterijen        opgeladen.  (dit geldt niet alleen voor je toestellen 😉)

 

 • Je staat open om feedback te krijgen over je lichaamstaal door deelnemers.

 

Ik zorg ervoor dat het allemaal op een leuke, ongedwongen, veilige en constructieve  manier gebeurt.

 

 

HEB JE NOG EEN VRAAG?